Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maite Perroni

38342_417502161389_41752926389_4509623_4604910_n.jpgMaite Perroni Beoriegui érdekes vezetékneveit olasz illetve baszk felmenőinek köszönheti, ő azonban már Mexikóban látta meg a napvilágot 1983. március 9-én. Barátai és rajongói egyszerűen csak May-nak hívják.

Maite tizenkilenc évesen döntött úgy, hogy az életét a színészetnek szenteli, és beiratkozott a Televisa színészképzőjébe, a CEA-ba, ahol 2003-ban végzett. Nem sokkal ezután élete nagy fordulatot vett, mikor is Pedro Damián a Rebeldecímű fiataloknak szóló sorozat szereplőválogatásán őt is beválasztotta a novellába. Érdekesség, hogy Maite minden álmát ennek a castingnak a kimenetelére tette fel, ugyanis úgy döntött, ha nem kerül be, otthagyja a színészetet és beiratkozik az egyetemre, ám végül Pedro Damián neki adta Lupita szerepét, mellyel Maite csaknem négy évre elkötelezte magát a Rebelde, és az annak szereplőiből alakuló popegyüttes, az RBD mellett.

A kezdetben jelentéktelen karakternek tűnő Lupita a telenovella három évadot megélt története folyamán egyre inkább előtérbe került, ám az együttesen belül népszerűsége nem vehette fel a versenyt a másik két női tag, Anahí és Dulce María közönségének erejével. Azok közül azonban, akiknek idegenül hatott mindkét, folyton szem előtt lévő lány, egyre többen kezdték megszeretni Maitét, akinek végül igen erős rajongótábora alakult ki szerte a világon.

Többek között erre és Maite fiatalos bájára alapozott Nathalie Lartilleux, amikor  2008-ban felajánlotta az akkor huszonöt éves lánynak élete első főszerepét, azaz Marichuy karakterét a Cuidado con el ángelben. A friss  arc mélyvízbe dobása remekül működött, és látva, hogy Maite milyen könnyedséggel és milyen otthonosan mozog a bátor főhősnő szerepében, a kezdeti aggodalmak egy csapással elszálltak a nézőkben. Sokan már-már az új Thalíát vélték felfedezni a lányban, persze ebben közrejátszott az a sok hasonlóság, ami a Cuidado con el ángel és Marichuy ill. a María-trilógia novellái és azok főhősnői között felfedezhető. Tény azonban, hogy Maite remekül bizonyította, hogy sokkal több egy egyszerű háttérénekesnél az akkoriban még továbbra is hihetetlenül népszerű RBD-ben, és lehet jövője színésznőként is, ráadásul nem is akármilyen. Ennek ellenére Maite egészen a feloszlásig tevékenyen részt próbált venni az együttes munkájában, noha már ő is kifelé kacsintgatott: a Cuidado con el ángel-hez például szólistaként három számot is felénekelt, ezek az Esta soledad (Ez a magány), a Contigo (Veled) és aSeparada de ti (Elszakított tőled). Maiténak az Árva angyal rengeteg díjat is hozott, többek között elnyerte a Premios TvyNovelas díjátadón a legjobb fiatak színésznőnek járó szobrot, az amerikai Univisión csatorna nézői pedig 2009-ben a telenovellák királynőjének választották.

Maite Eugenio Sillerrel a Mi pecadóban2009-ben aztán végleg feloszlott az RBD, így Maite teljes erőbedobással a színészetre tudott koncentrálni. Márciusban véget ért a Cuidado con el ángelforgatása, Maitét pedig máris megrohamozták a producerek: egy ideig úgy tűnt, hogy feltűnik Pedro Torres krimisorozatában, a Mujeres asesinasban(Gyilkos nők), ám közbejött egy újabb telenovella forgatása, amiért vissza kellett utasítania ezt a szerepet. Ez az új telenovella Juan Osorio Mi pecado(Az én bűnöm) című teleregénye volt, melyben Maite partnere a Pokolba a szépfiúkkal főhőse, Eugenio Siller lett, akivel Maite már a CEA-színészképzőben megfogadta, hogy egyszer még lesz egy közös sorozatuk. A történetben Maite Lucreciát játssza, akit anyja kiskora óta eltaszított magától, csak mert lánynak született. Mikor Lucrecia öccse egy balesetben meghal, az anya gyűlölete még inkább a lányra irányul, akit elszakítanak gyerekkori szerelmétől, mivel azt hiszik, hogy a fiú okozta Lucrecia öccsének halálát. Évekkel később a két szerelmes újra találkozik, és felizzanak az indulatok.

Maite Lucrecia szerepében egy Marichuy-tól merőben különböző karaktert keltett életre, utóbbi vadóc bája ugyanis egy lapon sem említhető Lucrecia sebzett szeretetéhségével, de ugyanakkor karakán kiállásával. Lucrecia és anyja, Rosario ellentmondásos anya-lánya viszonya a sorozat legerőteljesebb szála volt, nem csoda, hogy mindkettejüket díjra jelölték a 2010-es TvyNovelas-díjátadón, ahol a sorozat a legjobb eredeti történet díját vihette haza. Ennek a sorozatnak egyébként maga Maite énekelte a főcímdalát a Reik nevű formációval.

 

Mi pecado 2009 novemberében köszönt el a mexikói nézőktől, ám Maite nem maradt sokáig munka nélkül, 2010 elején ugyanis felkérést kapott a Cena de matrimonios (Házaspárok vacsorája) című színházi darabba, ahol Sebastián Zurita (En nombre del amor) partnere volt, és mellyel hatalmas sikert ért el nemcsak Mexikóban, hanem az Egyesült Államokban is.

2010 júniusában kiderült, hogy bár a második évadból a Mi pecado miatt kimaradt, a Mujeres asesinas harmadik évadjában mégis szerepet kapott Maite, aki Diana Bracho és María Rubio oldalán fog gyilkolni az egyik epizódban. Emellett minden jel arra utal, hogy a színésznő a legesélyesebb Salvador Mejía új főműsoridős sorozatának, az El triunfo del amornak a főszerepére, mellyel végre bemutatkozhat az előkelő 21:00-s idősávban is. Ha őt választják főszereplőnek, Árva angyal-beli partnerével, William Levy-vel is ismét összekerül, hiszen ő már biztos főhőse a produkciónak.

Maite egy rendkívül közvetlen, vidám és intelligens lány, ennyiben mindenképp hasonlít Marichuy-ra, és emellett fontosnak tartja, ha rajongóit ráébresztheti, hogy fogadják el magukat, hiszen az önbecsapás a legsúlyosabb vétek, amit önmagunk ellen elkövethetünk, mert onnan egyenes út vezet a gyűlölködésig és a boldogtalanságig. Maite hivatalosan jelenleg nem jár senkivel, a Cuidado con el ángel forgatása alatt szakított akkori barátjával, a zenész Guidóval, többször is "összehozták" a lapok William Levy-vel, ők azonban minden effajta híresztelést megcáfoltak.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.